Panna cotta met koffie en kaneel

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de helft van de suiker met het citroensap en 4 eetlepels water. Breng de siroop aan de kook en laat koken tot een donkere karamel ontstaat. Verwarm intussen 6 ramequins (vormpjes) van 1,25 dl in een oven op 160°C. Giet de karamel in de potjes en draai ze zodat de bodem helemaal bedekt is. Zet de potjes opzij. Meng de mascarpone, melk, koffie, kaneel en resterende suiker. Breng dit mengsel langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 1 uur afkoelen. Laat de gelatine weken in 4 eetlepels water. Verwarm de gelatine in een warmwaterbad tot ze gesmolten is. Roer de gelatine door de mascarpone en giet het mengsel in de ramequins. Zet de potjes tenminste 4 uur (maar beter een nacht) in de koelkast. Schud de panna cotta uit de potjes en dien op, versierd met amandelschilfers en chocolade-koffiebonen.

Panna cotta met koffie en kaneel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus
200 min- Nagerecht
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept