Pers het sap van 1 sinaasappel en schil de andere heel dik. Snij er de partjes vruchtvlees met een scherp mesje tussen de vliezen uit. Schil de gember en snij in heel fijne reepjes. Snipper de koriander fijn. Snij de preiwitten in heel fijne ringetjes. Verwarm 1 eetl. olijfolie en laat de preiringetjes even stoven. Voeg het sinaassap toe, de gember en de honing en laat afgedekt gedurende 5 min. zachtjes stoven. Kruid met peper en zout. Leg 4 vellen aluminiumfolie klaar. Verdeel op elk vel ¼ van de prei (met het stoofvocht) en de sinaaspartjes. Leg er een diepgevroren zalmfilet bovenop. Plooi de papillotes goed dicht en bak gedurende 25 min. op een niet te hete barbecue (of in een oven van 200 °C). Maak de pakjes open, versier met de koriander en serveer met basmatirijst. Tip: Vervang de prei door 1 à 2 venkelknollen.
Papilotte van zalm met prei en kaas is een recept van Jerryke's Cuisine