Laat de pruimen een half uur wellen in lauw water. Drenk de mie de pain in de melk. Knijp het uit en meng het met het gehakt. Voeg er het ei, het glaasje cognac en 5 pruimen bij. Meng goed. Vul het parelhoen met deze farce. Naai het dicht en bind het op. Strooi er peper en zout over. Wrijf in met boter. Schik in een ovenvaste schaal en schuif in de oven van 180°c. Laat de rest van de pruimen uitlekken en doe ze in een pannetje. Voeg er de wijn, een eetlepel water, wat zout en poedersuiker bij en laat 20 minuten koken. Schik het parelhoen als het gaar is op een voorverwarmde schaal. Deglaceert de ovenschotel met de port. Giet er het vocht van de pruimen bij, schraap alle aanbaksel los en laat de jus voor 1/3 inkoken. Leg de pruimen rond het parelhoen. Zeef de jus en nappeer het parelhoen ermee. Serveer met natuuraardappelen.