Parelhoentje op Koningin Fabiola's wijze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Een parelhoentje is een luxe vol heerlijke hoedanigheden. Snijd ze rauw in 8 stukken, hetzij iedere 1/2 in twee. Kruiden met peper, zout en lichtjes bloemen. In een lage braadpot boter laten bruinen en dan besproeien de Sherry dry. Bedekken en gedurende 1/4 u. laten trekken. De appelsienschil bijvoegen, alsmede muskaatnoot en een ietsje Cayennepeper. Pel een twintigtal muskaatdruiven. De parelhoentjes nog gedurende 10 min. laten braden en de stukken in een pot leggen. Voeg er de gepelde en ontpitte druiven bij en warm houden. Het baksel binden met een weinig gesmolten of gebruinde boter, een ogenblik met de sausspaan of de mixer omroeren, op een laag vuur een brokje boter bijdoen en in de pot gieten waarin de stukken vlees werden gelegd. Opdienen met frietjes.

Parelhoentje op Koningin Fabiola's wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept