Parijse hallen uiensoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de uien en snij ze in lange, dunne snippers. Smoor ze langzaam in de boter met de olijfolie tot ze zacht en goudgeel zijn. Voeg het zout en de suiker toe en doe het deksel schuin op de pan. Laat de uien nog 15 minuten zachtjes sudderen onder af en toe roeren. De uien mogen slechts héél lichtbruin worden. Schep de bloem door de uien en laat dit een minuutje garen. Giet dan scheut voor scheut al roerend de bouillon en de wijn erbij tot een licht gebonden soep is ontstaan. Laat de soep nog 20 tot 30 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper, eventueel nog wat zout en de cognac. Leg de sneetjes stokbrood in de soepkommen en schep de hete soep erover. Bedek het brood zodra het weer naar boven is gekomen met een dikke laag Gruyère en laat dit onder de grill of in een hete oven (250-275 graden) gratineren. Pas op: heet!

Parijse hallen uiensoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept