Parmentiersoep met kruidenolie

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de aardappelen in dunne schijfjes. Laat de boter smelten in een kookpan met dikke bodem. Voeg ui en aardappelen toe en roer. Laat onder deksel op zacht vuur stoven, niet kleuren. Voeg zodra de ui glazig is, de melk, laurierblad en zout toe en breng aan de kook. Laat op zacht vuur 20 minuten koken. Verwijder het laurierblad en mix het geheel tot een dikke soep. Bak de broodkorstjes snel in de arachideolie en laat uitlekken. Blancheer de peterselie 5 ? 10 seconden in kokend water en laat uitlekken (deze stap is facultatief). Schud goed droog in een handdoek. Voeg basilicum en dille toe en mix de kruiden samen met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Dien de soep met de korstjes en de kruidenolie op in individuele soepkommetjes. De kruidenolie geeft deze klassieke soep een mediterrane toets. Serveer er een zuiderse witte wijn bij of, beter nog, een witte Savoie die iets rinser smaakt.

Parmentiersoep met kruidenolie is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kleurrijke schildersoep
Bekijk recept
Parmentiersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parmentiersoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept