Parmezaanse kaaskommetjes met stoomgroenten

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schaaf met een dunschiller de kaas in dunne plakjes. Verdeel de kaas in vier hoopjes, ver genoeg uit elkaar, op een bakplaat met bakpapier. Bak dit gedurende drie minuten in de oven. Zet vier kleine kommetjes ondersteboven klaar op het aanrecht. Haal voorzichtig, met een spatel, de plakken kaas van de plaat en leg ze over de kommetjes, zodat ze kunnen uitharden. Dit worden de bakjes waar de groentesalade ingaat. Snijd de ciabatta in de lengte open. Hak de teentjes knoflook fijn en verdeel ze over de twee delen brood. Besprenkel vervolgens het brood met olijfolie, peper en zout. Bak de ciabatta in acht minuten knapperig. Bereid de stoomgroenten volgens de achterzijde van het pak. Bak in een wok of hapjespan de reepjes katenspek. Voeg vervolgens de stoomgroenten, de verse kruiden en de 4 eetlepels parmezaanse kaas toe. Breng de groenten-spekmix op smaak met peper. Haal de ‘kaasbakjes’ van de kommetjes en schep het groenten-spekmengsel erin. Serveer het met repen knoflookbrood.

Parmezaanse kaaskommetjes met stoomgroenten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarmasalade met stoomgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knoflookspaghetti met rucola en noten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met zomergroenten en kabeljauw
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept
Sophia Loren's Parmigiana
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept