Zet een pan op het vuur, giet de olijfolie erin en bak de knoflook op laag vuur. Doe er zodra de knoflook begint te kleuren de pijnboompitten, rozijnen en ansjovis bij en laat die 2 minuten meebakken, tot de ansjovisfilets gesmolten zijn. Roer er de tomatenpuree en de wijn door. Laat het mengsel 3 minuten op matig vuur pruttelen. De saus hoort vrij dik te zijn, zoals de passata, maar als je denkt dat hij iets dunner moet worden, doe er dan een beetje water bij. Verhit wat olijfolie in een andere pan en bak de broodkruimels krokant en goudbruin. Laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Hussel de gare, uitgelekte pasta door de saus. Proef of er nog zout en peper bij moet. Verdeel de pasta met een tang over vier borden. Strooi er ten slotte het broodkruim over.
Pasta met ansjovis in tomatensaus is een recept van Jerryke's Cuisine