Pasta met asperges en verse spinazie

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Spoel de asperges af, snij het onderste harde deel af (groene asperges hoeft u niet te pellen) en snij de rest in stukjes van +/- 2 cm.
- Bak ze op een zacht vuur in wat olijfolie gedurende ca. 15 min. Maak de verse spinazie schoon.
- Pel de sjalot en hak ze fijn.
- Laat de sjalot glazig worden in wat hete olijfolie en voeg dan de spinazie toe.
- Als de spinazie krimpt voegt u de room toe en de verse kaas, alsook peper en zout.
- De spinazie moet lichtjes krokant blijven.
- Rooster ondertussen ook enkele pijnboomnoten in een droge anti-kleefpan.
- Ondertussen kookt u de spaghetti al dente in gezouten water.
- Giet de spaghetti dan in een voorverwarmde schotel en meng ze met de spinazie en de saus.
- Voeg dan voorzichtig de gebakken asperges toe en serveer in diepe borden.
- Werk af met wat citroen olijfolie, wat zout met citroenschil, enkele geroosterde pijnnoten, een paar basilicumblaadjes en enkele grote schilfers parmesan.
- Serveer onmiddellijk en zet nog wat gemalen parmesan en extra zuivere olijfolie (met citroen) op tafel.

Pasta met asperges en verse spinazie is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept