- Bak ze op een zacht vuur in wat olijfolie gedurende ca. 15 min. Maak de verse spinazie schoon.
- Pel de sjalot en hak ze fijn.
- Laat de sjalot glazig worden in wat hete olijfolie en voeg dan de spinazie toe.
- Als de spinazie krimpt voegt u de room toe en de verse kaas, alsook peper en zout.
- De spinazie moet lichtjes krokant blijven.
- Rooster ondertussen ook enkele pijnboomnoten in een droge anti-kleefpan.
- Ondertussen kookt u de spaghetti al dente in gezouten water.
- Giet de spaghetti dan in een voorverwarmde schotel en meng ze met de spinazie en de saus.
- Voeg dan voorzichtig de gebakken asperges toe en serveer in diepe borden.
- Werk af met wat citroen olijfolie, wat zout met citroenschil, enkele geroosterde pijnnoten, een paar basilicumblaadjes en enkele grote schilfers parmesan.
- Serveer onmiddellijk en zet nog wat gemalen parmesan en extra zuivere olijfolie (met citroen) op tafel."}}