pasta met aubergine

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snipper het uitje en snij de aubergine in reepjes. Bak deze in de marinade-olie (of olijfolie) in een pan, totdat de ui glazig is. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en halveer de olijven. Voeg dit bij de aubergine. Het geheel enkele minuten al roerend doorbakken. Snij de gepelde tomaten (uit blik) in stukjes en voeg dit, met de gesnipperde rozemarijn bij de saus.
- Breng het geheel aan de kook. Als het kookt, zet dan het vuur zacht en laat het sudderen.
- Breng ondertussen een pan met ruim water, met wat zout aan de kook. Kook de penne rigate in ca 4 minuten 'al dente' (beetgaar). Giet de pasta af en vermeng het met de saus. Strooi de helft van de pecorino er over en schep het geheel goed door elkaar.
- Doe het mengsel in een voorverwarmde schaal of op 4 borden en garneer dit met gesnipperde peterselie. Serveer dit met de rest van de pecorino en een heerlijk glas droge witte wijn.

pasta met aubergine is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept