Zoek
Pannekoeken met prei, noten en Gouda met komijn
0 min
Jerryke's Cuisine
-
2
sterren op basis van
4
stem(men)
Ingrediënten
voor vier personen:
Voor het pannekoekendeeg:
100 gram bloem
1 ei
2,5 dl melk
peper en zout
boter
Voor de vulling:
40 gram gepelde noten
400 gram prei (wit)
4 fijngehakte teentjes knoflook
boter
peper en zout
5 cl droge witte wijn
2 theelepels Dijon-mosterd
1 dl room
100 gram kleine blokjes Gouda met komijn
boter of oli
Bereiding
Maak het pannekoekendeeg een half uur van tevoren en bak er later pannenkoekjes van in wat boter. Hak ondertussen de noten grof en rooster ze gedurende drie à vier minuten in een droge pan. Hak ze verder fijn. Spoel de prei en snijd het in kleine rondjes. Laat het gedurende zes à zeven minuten samen met de fijngehakte knoflook fruiten in een pan in wat boter en breng het op smaak met peper en zout. Voeg er wijn en mosterd aan toe en laat het geheel een beetje inkoken. Doe de room erbij en laat het nog één minuut pruttelen. Haal de pan van het vuur, laat het afkoelen en meng er de noten en de kaas doorheen. Leg vier pannekoeken op het werkblad en verdeel er de vulling overheen. Schik de vulling in het midden van de pannekoeken en laat 1 cm rondom vrij. Smeer de pannekoekjes eventueel in met wat gesmolten boter of olijfolie en zet ze gedurende vijftien minuten in een warme oven van 180°C. Dit recept komt uit Weekend Knack
Pannekoeken met prei, noten en Gouda met komijn is een recept van
Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Wortelsoep met gember en koriander
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Groentelasagne met komijnrijst
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gourmetpannenkoekjes met warme peertjes en vijgen
10 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Pannekoek Gevuld Met Spinazie En Rondele Chevre (geitenkaas)
10-20 min -
Bekijk recept
HET GEHEIM......
20-30 min -
Bekijk recept
Groente pannekoeken
0 min
Bekijk recept