Pruimen gevuld met foie gras

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Armagnac en water laten koken. Je werpt er de pruimen in. Je stopt het vuur. De pan afdekken en de pruimen gedurende 2 uur laten zwellen. Daarna de pruimen ontpitten. De ontpitte pruimen vullen met de verse foie gras die gezouten en gepeperd is(per kg verse foie gras 12gr zeezout en 4gr versgemalen zwarte peper). Wanneer ze gevuld zijn steek je er een houten prikker in om ze dicht te houden. Bij het kookvocht de room toevoegen. Dit laten koken en indikken op een laag vuur. Dit tot je een dik vloeibare room krijgt. Hierin doe je de gevulde pruimen en alles samen nog een 7 à 8 minuten laten koken. Dit serveren met gebakken of gegrilde eendeborstfilets en overgieten met de saus.

Pruimen gevuld met foie gras is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept