Pruimenbrood

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de pruimen, thee, boter en suiker in een pannetje.
- Laat de boter smelten en de suiker oplossen. Laat het mengsel volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 gr. C.
- Vet een broodvorm van 1 liter inhoud in. Zeef het meel met het zout, de soda en kaneel. Roer er het afgekoelde pruimenmengsel en de noten door.
- Schep het beslag in de vorm en bak het brood 1 uur tot het stevig aanvoelt.
- Laat het afkoelen in de vorm. Laat het liefst een dag rusten, verpakt in vershoudfolie.
- Serveer het brood met boter.

Pruimenbrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Lincolnshire Pruimenbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Montignac Pruimenbrood
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pruimenbrood
Bekijk recept

Lincolnshire Pruimenbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Montignac Pruimenbrood
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pruimenbrood
Bekijk recept