Pudding diplomate

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 110°C, beboter goed een stenen of vuurvaste pot.
- Leg op de bodem een 20-tal lepelbicuits, verdeel de rozijnen en het geconfijte fruit bovenop d koekjes.
- Kook de melk met de room, de suiker en het zout, kluts de 3 eiren en de dooiers, giet dat mengsel nu over de koekjes.
- Maak een bain-marie met warm water, zet de pot erin en bak heel langzaam gedurende 1 uur en 1 kwartier in de oven.
- Laat de pudding afkoelen.
- Roer voor de sabayon de dooiers en de suiker tot een bleek schuim, roer pas dan de witte wijn eronder.
- Klop het mengsel op een klein vuurtje of in bain-marie goed luchtig op de sabayon moet warm en gebonden zijn.
- Stort de pudding uit op een schotel, voorzien van een tweetal pollepels sabayon als saus.
- Giet een beetje chantilly rond de randen van de pudding en schik er mooi naast elkaar de rest van de lepelbiscuits tegenaan.

Pudding diplomate is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pudding "Diplomate" Met Vanille
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Diplomate Pudding
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Griekse bougatsa
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozendroom
25 min Nagerecht
Bekijk recept