Hak de geschilde knoflookteentjes en de blaadjes salie zeer fijn(gedroogde salie tussen de vingers fijnwrijven) Verwarm lichtjes de olijfolie,voeg de look en de salie toe,laat onder voortdurend roeren stoven.Giet het water erbij en breng langzaam aan de kook.kruid met beetje zout en gemalen peper en laat op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen. Ondertussen laat u het stokbrood langs weerskanten in de hete boter goud kleuren.Leg per persoon twee stukken brood in de voorverwarmde soepborden en bestrooi met fijngehakte peterselie. Na 20 minuten de bouillon van het vuur nemen,over het brood gieten en onmiddellijk opdienen. Per persoon :Kcal:257 Tip: Zij die een afkeer hebben van het gebruik van knoflook weten waarschijnlijk niet hoe ze die juist moeten gebruiken.de knoflook moet zo fijn mogelijk gehakt worden ofwel uitgeperst worden met een speciale knoflookpers.Voor men hem in soep of saus voegt,wordt hij lichtjes gebruineerd in olie.Men vindt ook lookpoeder,lookzout en vloeibare look(essence) in de handel.