Provençaalse rode mul

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op ca. 200 °C. Maak in elke mul met een scherp mes 3 schuine inkervingen. Bestrooi de vis met zout en peper (ook aan de binnenkant. Stop in elke insnede een laurierblaadje. Snijd de tomaten en citroen in plakken. Halveer 8 olijven. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Vul elke mul met een plakje citroen enkele plakken tomaat 4 halve olijven, wat plakjes knoflook en een takje dille. Besprenkel een braadslede met olijfolie en leg de vis hier in. Verdeel de resterende ingrediënten hierover (houd de dille achter) en besprenkel met olijfolie. Plaats de schaal in de oven en laat de vis in ongeveer 20-25 minuten knapperig en gaar worden. Hak de rest van de dille fijn. Bestrooi de vis voor het serveren met de dille. Rode mul is een vis die er niet allen mooi uitziet op t bord, maar ook een 'stevige' smaak heeft. Om die reden kan mul goed gecombineerd worden met krachtige ingrediënten. De smaak van de vis blijft hierbij 'overeind'. Vraag de visman de vis schoon te maken, maar wel heel te laten. een recept van Janny van der Heijden

Provençaalse rode mul is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

(Rode) Mul in een pakketje
20 - 30 min -
Bekijk recept
Gegrilde Mul Met Kruiden
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Rode Mul
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Mul
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept