Provençaalse runderstoofpot

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het rundvlees in grote dobbelstenen. Pel hierna de uien en snijd ze in ringen of halveer de sjalotjes. Schrap vervolgens de winterwortel en verdeel deze in plakjes. Borstel of veeg de kastanjechampignons schoon en snijd deze in vieren. Pel de teentjes knoflook en hak deze fijn. Snijd tot slot de paprika, zonder zaadjes, in blokjes. Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekblokjes licht krokant. Schep ze dan uit de pan. Bak het rundvlees rondom bruin in het bakvet. Schep het uit de pan bij de spekjes. Roerbak de ui, winterwortel, knoflook en paprika gedurende 2 minuten en schep de bloem erover. Giet vervolgens de wijn en de fond erbij en verwarm even. Voeg nu het vlees weer toe met de Provençaalse kruiden. Stoof het geheel met het deksel op de pan gedurende ruim 2 uur (tot het vlees zacht is). Voeg het laatste half uur de kastanjechampignons toe. Lekker met aardappelpuree of komkommersalade met wat rijst.

Provençaalse runderstoofpot is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Runderstoofpot met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met bier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met paprika en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filippijnse runderstoofpot
3u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept