Belangrijk: Als u uw romertopf voor het eerst gebruikt, moet u hem vooraf 24 uur in water zetten De tweede keer volstaat een half uurtje U moet de romertopf altijd in een koude oven zetten Braad zowel het spek als het lamsvlees even aan in boter Strijk de romertopf in met varkensreuzel en bekleed hem daarna met spek Verwijder het vel van de worst en snijd ze in 8 gelijke plakjes Verdeel de zuurkool in lagen, waarop u telkens lamsvlees en worst legt Kruid tussen de verschillende lagen telkens met peper van de molen Dek het vlees tenslotte toe met een laag zuurkool Plet de jeneverbessen en strooi ze op de zuurkool Strooi er ook de halve koffielepel kummel over Giet er de wijn en het glaasje aquavit of jenever over Zet het deksel op de romertopf en plaats hem 1 uur in de oven Schil de aardappelen en kook ze gaar Verdeel alles mooi over de borden en breng nog even op smaak met peper van de molen Serveer eventueel met verschillende soorten mosterd (bvb met en zonder pitjes)