Poulet au Vin

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
stijd : 75 Minuten Aantal personen : 4 Snijd de wortels in plakjes, snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de grotere champignons in twee?n, maar laat de kleinere heel. Verhit de olie en bak de ui, de knoflook, de wortel en de spekblokjes totdat de ui glazig is. Haal dit mengsel uit de pan. Doe nu de boter in dezelfde pan en bak de kipkarbonades (eerst met peper bestrooien) in ongeveer 10 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan. Bind nu het braadvet met de bloem en doe er scheutje voor scheutje de rode wijn bij. Doe nu de kip weer in de pan samen met de bouillon, de laurierblaadjes, de tijm en de peterselie. Breng aan de kook en laat het afgedekt 45 minuten zachtjes stoven. De laatste 15 minuten moeten de champignons en het groentemengsel er weer bij Lekker met gebakken aardappels of Puree

Poulet au Vin is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vruchtenstrudel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaanse wittebonensoep met pikante worst
165 min-
Bekijk recept
Briouates De Poulet (Marokkaanse Kippakketjes)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
POULET BASQUAISE
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Poulet Saute
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept