Provençaals gebraad met ratatouille nigoise

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snij de venkel in grote stukken en de tomaten in 4 of

6.
- Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.
Voorbereiding
(1 u 15 min.) Schik het vlees in een ovenschotel en schuif het in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 15 min. Omdat het vlees al gemarineerd is, zijn kruiden of vetstof niet nodig. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en laat nog 1 u verder braden. Bereid intussen de groenten: verhit de olijfolie in een kookpot en bak de gesnipperde sjalot en knoflook glazig. Voeg de stukken venkel en tomaat toe, en daarna de kappertjes. Kruid met peper, zout, cayennepeper en Provencaalse kruiden. Dek af en laat zachtjes gaar sudderen gedurende 15 a 20 min. Haal de laatste 5 min. het deksel eraf en zet eventueel het vuur hoger als er te veel vocht in de pan is. Afwerking Snij het vlees in vrij dikke sneden en omring met de groentebereiding. Serveer met rijst of pasta. Vervang de venkel door knolselder.

Provençaals gebraad met ratatouille nigoise is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletten a la Nigoise
0 min
Bekijk recept
Pannenkoekjes Met Ratatouille
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Roerbakschotel met spruiten
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten gevuld met Provençaals gehakt
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met tomaten-paprikasaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met bleekselderij en kruidenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept