Voorbereiding swijze: In een grote pan het water met wat zout aan de kook brengen en het vlees erin laten glijden. De laurierblaadjes, de peperkorrels, de jeneverbessen en de kruidnagels in een neteldoekje binden; dit in de soep hangen. De marjolein erover strooien. Het deksel op de pan doen en alles zeker 2 uur zachtjes laten koken. In deze tijd de kip verzorgen. Van binnen wat zout strooien. Het vet smelten en de kip hier rondom goed knapperig bruin in braden. Bij het vlees in de pan doen. De schoongemaakte ui in ringen snijden. De schoongemaakte wortelen, peterseliewortels en selderijknol in stukjes snijden. De prei in ringen van een halve centimeter snijden. De boter verhitten en alle groenten hierin een minuut of 10 fruiten. Een kwartier voordat de soep klaar is eraan toevoegen. De soep op smaak brengen met zout en peper. Het bouquet garni uit de pan nemen en weggooien. Het vlees in stukjes snijden, van de kip het vel verwijderen en het vlees ook klein snijden. De beide vleessoorten in een verwarmde soepterrine doen. Door de soep de fijngehakte dille, peterselie en de zure room roeren, de soep daarna over het vlees gieten en onmiddellijk serveren. Zoals gezegd met veel brood en voor de dorstigen een koel glas bier. Deze soep is wat je noemt: een maaltijd. Laat vrienden er van genieten met een grote verscheidenheid aan brood en ieder zal meer dan tevreden en voldaan zijn. Het orginele recept is met eend. Maar kip is ook een zeer goede variant.