- Snij de kabeljauwmoten, met behulp van een glas, in schijven en wikkel rond elke schijf een sneetje spek. Laat ze 2 minuten aan elke zijde aanbraden in 20 g boter. Bestrooi met zout en peper. Leg ze in een gratineerschotel. Overgiet ze met de witte wijn en het kookvocht van de asperges. Laat nog 8 minuten braden in de hete oven. Laat 12 blaadjes basilicum braden in de razende olie. Zet opzij. Hou de kabeljauw warm.
- Giet de braadjus in een steelpan. Neem van het vuur, doe er de eierdooiers bij en zet terug op een zacht vuur. Laat indikken terwijl u blijft roeren, voeg vervolgens de rest van de koude boter in reepjes toe en klop alles krachtig.
- Knoop de asperges los en verdeel ze over witte borden. Overgiet ze met saus en leg de kabeljauwmoten in het midden. Versier alles met blaadjes basilicum en dien onmiddellijk op."}}