Medaillons van kabeljauw met spek en asperges

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de oven voor op stand 5 (150°C). Verwijder het vel en de graten van de moten kabeljauw. Pel de asperges, bind ze samen en kook ze 15 minuten in gezouten kokend water. Neem 10 cl van het kookvocht, laat de asperges uitlekken en leg ze tussen twee lagen aluminiumfolie.
- Snij de kabeljauwmoten, met behulp van een glas, in schijven en wikkel rond elke schijf een sneetje spek. Laat ze 2 minuten aan elke zijde aanbraden in 20 g boter. Bestrooi met zout en peper. Leg ze in een gratineerschotel. Overgiet ze met de witte wijn en het kookvocht van de asperges. Laat nog 8 minuten braden in de hete oven. Laat 12 blaadjes basilicum braden in de razende olie. Zet opzij. Hou de kabeljauw warm.
- Giet de braadjus in een steelpan. Neem van het vuur, doe er de eierdooiers bij en zet terug op een zacht vuur. Laat indikken terwijl u blijft roeren, voeg vervolgens de rest van de koude boter in reepjes toe en klop alles krachtig.
- Knoop de asperges los en verdeel ze over witte borden. Overgiet ze met saus en leg de kabeljauwmoten in het midden. Versier alles met blaadjes basilicum en dien onmiddellijk op.

Medaillons van kabeljauw met spek en asperges is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept