Kook de aardappel en zeef ze tot puree. Voeg de room, 40 g boter en 50 g versneden rucola toe. Houd alles warm. Snijd de komkommer in stukjes en konfijt hem met 100 g boter op een zacht vuur. Voeg zout en peper toe en zet even opzij. Frituur de rucolablaadjes en de tomatenschil en houd ze bij de hand. Reinig de niertjes en laat ze bruinen in 20 g boter. Snijd ze vervolgens in stukjes en voeg de sjalotjes toe. Laat 2 min. fruiten.Voeg de bieslook toe en deglaceer met de kalfsfond. Laat even inkoken.Voeg peper en zout toe. Verdeel de niertjesragout over de borden. Schik de puree ernaast, Plaats er enkele stukjes gekonfijte komkommer bovenop en versier met de gefrituurde rucola en tomatenschil. Dien meteen op.
Ragout van kalfsniertjes met gekonfijte komkommer is een recept van Jerryke's Cuisine