Maak de billen en de eendenborst los, maak van de karkassen, de drie groenten, de tijm, de laurier en de look een sterk ingekookte bouillon. Doe alles in een kookpot met water en laat gedurende 2 uur koken. De stukken eend kruiden en aankleuren in een kookpan. Neem er de eendenborsten uit en leg deze apart. Giet de azijn over de eendenbillen en laat droogkoken,voeg er daarna de rode wijn aan toe en laat tot de helft inkoken, voeg er de eendenjus aan toe, zet er het deksel op en laat sudderen gedurende 1/2 uur. 5 minuten voor het opdienen, de eend in de oven zetten op 180C°. Haal de billen uit het kooksel. De tijm en de laurier mixen en door een puntzeef gieten. Laten inkoken tot de juiste dikte en er de Luikse siroop aan toevoegen. Op smaak brengen en de billen in de saus leggen. Op het laatste moment de gerookte spekreepjes toevoegen. Schik de billen op de warme borden en giet er de saus over. Leg er nu de in reepjes gesneden eendenborst op.