Reebiefstukjes met romige zuurkoolpuree

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In zeef zuurkool laten uitlekken. Aardappels schillen en in blokjes snijden. In pan met dikke bodem 15 gr boter verwarmen en de ui en knoflook 1 min zachtjes glazig fruiten Zuurkool, aardappels,paprikapoeder, zout, peper en slagroom erdoor scheppen. Zuurkool 25 min afgedekt zachtjes laten sudderen. Met staafmix tot smeuige puree mengen, 1 eetl olie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Paddestoelen schoonvegen. Bak de reebiefstukjes net als biefstuk in een stukje boter en een scheutje olie, 2 a 3 min. Verpak ze in alufolie en zet ze in de oven van 70 gr. waar ook de borden staan om warm te worden. Zuurkoolpuree opnieuw zachtjes verwarmen. Paddestoelen op hoog vuur door het bakvet scheppen, mooi bruin bakken en vocht laten verdampen. In het midden van de borden bedje van zuurkoolpuree scheppen. Hierop de biefstukjes leggen, de paddestoelen er omheen. De wildsaus en bij serveren Tip: Je kan ook hazenrugfilet nemen of kippenfilet haasjes Wildsaus 1 dl Rode Port 1 dl Rode Wijn 1 pot Wildfond 2 Sjalotjes fijn gesneden 8 Jeneverbessen geplet 2 Salieblaadjes of 2tl uit een potje 2o gr suiker 2 eetl olijfolie Pan met dikke bodem Bak de ui goudbruin in de olijfolie, voeg suiker toe, en laat het mengsel licht karmaliseren op zacht vuur. Schenk van het vuur af, de port, de wijn, jeneverbessen en de salie erbij, en kook dit tot de helft in. Voeg dan de wildfond toe en laat dit nog 10 min zachtjes inkoken. Giet de saus door een zeef in een schone pan. Serveer de saus bij wild. Tip: ALS het wild seizoen weer komt kan je deze saus maken voor meerdere keren en invriezen.

Reebiefstukjes met romige zuurkoolpuree is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonade met appel en zuurkool-spekpuree
17 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk Met Romige Zuurkoolpuree.
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reebiefstukjes Met Wildsaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Reebiefstukjes Met Bosvruchtensaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reebiefstukjes Met Portsaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildsalade Van Herte-of Reebiefstukjes
30-60 min -
Bekijk recept