Reefilet, karamel van jeneverbessen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kruid de reetournedos en braad ze roze in een braadpan. Houd ze apart op een bord en bedek met aluminiumfolie. Meng in dezelfde pan de honing, jeneverbessen, de geplette peperkorrels en de fijngesneden sjalot. Als de honing begint te kleuren, deglaceren met de azijn en volledig laten inkoken. Voeg er vervolgens de wildfond aan toe en laat tot de helft inkoken. Giet door een zeef, klop er de boter door en leg er de stukken ree bij om terug te verwarmen. Maak een kruisvormige inkeping aan de bovenzijde van de vijgen en rooster ze met 40g boter (= 5g boter per vijg) gedurende 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Het vijgensap dat in de braadschotel loopt mag daarna aan de saus worden toegevoegd. Wanneer de saus is gereduceerd, de wildfond en het vijgensap toevoegen en opnieuw tot de helft laten inkoken. Giet de saus door een zeef en voeg al kloppend de resterende 60 g boter toe. Leg de reetournedos in de saus en serveer. Tip: gebruik als wildgarnituur herfstvruchten zoals peren, appelen, vijgen. Vermijd zoveel mogelijk om suiker toe te voegen.

Reefilet, karamel van jeneverbessen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken reefilet met bramen-rozemarijnjus & aardperenpuree
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje met reefilet
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reefilet met jeneverbessensaus en gebakken appel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden reefilet met groenten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept