Wikkel de pruimen en vijgen in het spek. Laat het rundvlees grotendeels ontdooien. Snij het vlees in stukken (+- 4 cm) en steek afwisselend een omwikkelde pruim en vijg op de spies. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en 1 koffiel. paprikapoeder. Snij de tomaten in blokjes. Snipper de ui fijn. Snipper de basilicum fijn. Stoof de ui in 1 eetl. olijfolie. Voeg de tomatenstukjes, de tomatenpuree, de sojasaus, de suikerklontjes, 1 koffiel. paprikapoeder, de mierikswortel, het laurierblaadje, de tijm, de provençaalse kruiden en 2 eetl. water toe. Dek af en laat 10 min. zachtjes pruttelen. Werk af met de basilicum en kruid met peper en zout. Bak de brochettes op een hete barbecue gedurende 2 min. aan elke kant (licht gebakken) of langer indien u van goed doorbakken houdt. Serveer de brochettes met de pikante tomatensaus samen met een groene sla en een gevulde aardappel. U kan de sla naar smaak ook bestrooien met wat fijngehakte noten.
Reuzenbrochettes met rundvlees, gedroogde vruchten is een recept van Jerryke's Cuisine