Ricotta Citroenflan

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het deeg door de bloem met snuf zout, boter te mengen tot een kruimeldeeg. Meng de eidooier met het ijskoude water en voeg dat toe aan het deeg, meng nog even goed door met de hand, verpak het deeg dan in plasticfolie en laat ongeveer 3 kwartier rusten in de koeling. Rol het daarna uit en bekleed er een bakvorm van 23cm doorsnee mee. Zet 30 minuten in de koelkast en bak 10 minuten blind. (Blindbakken is de bodem bedekken met een stuk bakpapier met daarop een vulling van oude peulvruchten of speciale vulling te kook in oa. Kookwinkels, om de bodem voor te garen en niet te laten rijzen. Maak de vulling in een keukenmachine of met een elektrische handmixer. Breek de ricotta in kleine stukjes en voeg de suiker toe terwijl de machine draait. Meng tot een samenhangend geheel en voeg de citroenrasp toe. Laat de machine draaien en voeg de eieren een voor een toe. Meng tot ze opgenomen zijn en schraap ze zo nodig van de zijkanten af. Meng het citroensap erdoor. Het mengsel mag best pittig naar citroen smaken. Het is de bedoeling dat flan lekker zurig wordt. Verwarm de oven voor op 200°C. Schenk de vulling in de taartvorm en zet de flan in de oven. Bak 15 minuten en zet dan de oven op 170° C en bak nog 15-20 minuten of tot de vulling net opgestijfd en lichtbruin is. Laat de flan op een rooster afkoelen. Zeef de poedersuiker erover en serveer.

Ricotta Citroenflan is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenflan Met Ijs
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
citroencarré's
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept