Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat uitlekken. Snijd overlangs een dunne plak van de ananas, zodat het vruchtvlees eruitgeschept kan worden en de schil intact blijft. Snijd het vruchtvlees in stukjes en bewaar het sap. Pel de uien en de knoflook en snijd ze fijn met de staafmixer en de hakmolen. Hak de koriander, halveer de rode peper, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd hem in ragfijne reepjes. Klop de eieren los met zout en peper. Verhit olie in een pan, giet het eimengsel erin en bak een goudgele omelet. Schep de omelet uit de pan en snijd deze in reepjes. Bak de uien, de knoflook en de rode peper in de olie goudbruin en roer de sojasaus en de rijst erdoor. Bak dit circa drie minuten. Voer de stukjes ananas, het ananassap, de garnalen, de cashewnoten en de omeletreepjes toe. Schep het geheel behoedzaam door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep het rijstmengsel in de uitgeholde ananas en garneer met koriander. Zet de ananas op een platte schaal en schep het overgebleven rijstmengsel er eventueel omheen.