Was 200 gram langkorrelige droogkokende rijst. Breng in een pan met een dikke bodem de rijst samen met 1 kleine ui in vieren gesneden, 1 eetlepel kerriepoeder en zout in 5 dl. water onder af en toe roeren aan de kook. Kook de rijst in een gesloten pan, zonder roeren, in ca. 20 minuten op een laag vuur gaar. Laat de rijst vervolgens in een open pan, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten uitdampen. Laat de rijst afkoelen en verwijder de ui. Verwarm in de braadpan 1 eetlepel olie. Bak hierin 300 gram kipfilet in ca. 15 minuten op een laag vuur gaar, maar niet bruin. Laat de kip afkoelen. Snijd de kip, 4 schijven ananas en 2 stengels bleekselderij in stukjes. Schep alles door de rijst. Roer 75 ml. mayonaise en 75 ml. zure room door elkaar en meng dit door de rijstsalade. Breng de salade op smaak met zout en peper.