Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat van de oven en schik er de sneetjes bayonnehesp naast elkaar op. Laat gedurende +- 40 min. drogen op 150 °C. Snipper de sjalot fijn. Bak de in stukken gesneden champignons samen met een geperst knoflookteentje in 2 min. aan in 2 eetl. olijfolie en besprenkel met 1 eetl. citroensap. Plaats opzij. Bak de sjalot glazig in 2 eetl. olijfolie en voeg er de rijst aan toe. Laat ± 2 min. bakken, tot de rijst doorzichtig geworden is. Giet er, terwijl u roert, beetje bij beetje de kippenbouillon bij en laat 20 min. garen op een zacht vuurtje. Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. zachtjes sudderen. Laat de balsamicoazijn 1/3 inkoken, doe er 4 eetl. olijfolie bij en kruid met peper en zout. Plaats een torentje rijst in het midden van een bord (haal de bodem uit een yoghurtpotje en gebruik het als vorm). Schep er enkele toefjes gemengde scheutjes omheen en overgiet ze met de balsamicoazijn. Schik 2 gedroogde sneetjes bayonnehesp over de rijst.
Risotto met ovengedroogde bayonnehesp is een recept van Jerryke's Cuisine