Risotto met paddestoelen, tijm en parmezaanse kaas

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden celsius. Rasp de kaas. Snipper de sjalotjes grof en fruit ze in wat extra vergine olijfolie, in een middelgrote gewone pan die met deksel en al in de oven kan (geen kunststof handvatten dus). Voeg de rijst toe en bak deze kort mee. De rijst moet een beetje glazig worden maar mag beslist niet bruin bakken. Doe de bouillon en de wijn erbij en breng dit al roerend aan de kook. Strooi de kaas erover en plaats de pan dan met deksel 40 minuten in de oven. Hak ondertussen de paddenstoelen in grove stukken en bak ze 5 minuten in wat margarine. Ris wat tijmblaadjes van de takjes. Haal de pan na 40 minuten uit de oven. Schep de paddenstoelen en de tijm erdoor en laat de pan dan nog even staan met het deksel erop, zodat de smaken lekker door kunnen trekken en de paddenstoelen op temperatuur komen.

Risotto met paddestoelen, tijm en parmezaanse kaas is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept