- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook.
- Zet ondertussen een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de bloemkoolroosjes en de kipstukjes 5 minuten. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg dan de kokosmelk toe en laat ca. 2 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg ondertussen de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
- Schep de eiermie in diepe borden of kommen. Schep de basilicumblaadjes door de rode kipcurry en verdeel dit over de eiermie. TIP: - Vervang de bloemkool door broccoli en bestrooi de curry op het laatst met wat geraspte kokos of seroendeng."}}