Rode kool met gember en appel

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal de buitenste bladeren van de kool. Was hem even onder de kraan, meer is niet nodig. Snijd hem in vier en dan elk stuk in kleine repen. Schil het stukje gember en snijd het in hele kleine stukjes. Schil ook de appels en snipper ze boven de rode kool en voeg dan ook de gember toe. Voeg de kaneel, kruidnagel, zout en suiker toe en laat de smaken door de rode kool trekken door het citroensap of de azijn toe te voegen. Breng het geheel aan de kook, minstens een half uur. Kijk aan het eind hoeveel vocht er is en bindt dit met het bindmiddel . Niet afgieten, want dan gaat de heerlijke appel door de gootsteen.

Rode kool met gember en appel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept