Snijd het spek en de tomaten in blokjes, halveer de artisjokharten en snijd de geroosterde paprika´s in repen. Fruit de knoflook en de ui in een grote soeppan met een scheut olijfolie. Voeg vervolgens de paprika en de tomatenparten toe en bak ze even mee. Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Voeg het spek met de pasta aan de soep toe. Draai het vuur laag en laat de soep 20 minuten op zacht vuur pruttelen. Voeg tenslotte de artisjokharten aan de soep toe en warm nog even goed door. Schep op elk bord een theelepel Bertolli Gusto Intenso, verdeel de soep over vier borden en bestrooi ruim met geraspte Pecorino. Tip: Zelf paprika´s roosteren: Je kunt de paprika´s ook zelf roosteren. Snijd ze in vieren en leg ze op een rooster met de vlezige kant naar onderen. Grill de paprika´s in een voorverwarmde oven tot het vel goed zwart is. Haal ze onder de grill vandaan, laat even afkoelen en verwijder het zwarte velletje.