Rode-wijn gelei

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De suiker met de rode wijn in een geschikte pan doen samen met de steranijs, Laat de suiker bij matige warmte oplossen. Neem de pan van de warmtebron, doe de geweekte gelatine erbij en laat dit afkoelen, maar zorg dat het niet opstijft Schik een laagje frambozen op de bodem van een dariolevorm. Schenk hier wat gelei over en laat dit stijf worden. Leg er dan een laagje aardbeien in dunne plakjes op, schenk er wat gelei over, vervolgens een laagje bramen vermengt met bosbessen, nog wat gelei en herhaal dit met aardbeien en gelei als laatste laag. Laat alles tussen twee laagjes door telkens stijf worden en zet het geheel ten slotte 30 tot 60 minuten in de koelkast. Voor het serveren de gelei op een bord keren (doop de onderkant van de vormpjes even in heet water). Geef er onderstaande vruchtencoulis erbij en doe er desgewenst nog wat extra rood fruit bij. Rood fruit coulis: 300 gr. div. rood fruit 100 suiker Leg het fruit in een schaal en bestrooi met de suiker, vermeng alles goed. Laat dit een paar uurtjes staan. Doe het fruit met de suiker in een keukenmachine en pureer het fijn. Druk de puree door een fijne zeef om de nog overblijvende restanten er uit te halen. De coulis is nu klaar. Zet enige uren in de koelkast. Laat hem goed koud worden alvorens op te dienen.

Rode-wijn gelei is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van konijn met kruiden
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Grapefruitgelei met yoghurt
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelvijgentaart
1 uur-
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept