Roerbak hutspot met speklapjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de speklapjes in reepjes. Pel de knoflook en knijp de teentjes uit boven de speklapjes. Voeg 4 eetl. ketjap en 1 theel. sambal toe. Goed mengen, afdekken en in de koelkast 1 uur marineren. Schil de zoete aardappelen en de winterwortels. Snijd ze in reepjes van 1/2 cm dikte. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Laat de speklapjes uitlekken en dep ze droog. Laat een wok of ruime braadpan heel heet worden. Schenk de olie erin en laat ook deze heet worden. Roerbak de reepjes spek 4 minuten op een hoog vuur. Schep het vlees uit de pan. Doe de zoete aardappel, wortel en ui in de wok en roerbak ze 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de spekreepjes, 2 eetl. ketjap en 3 eetl. water toe en roerbak het geheel nog 2 minuten. Lekker met grofgehakte peterselie of koriander erdoor.
Voorbereiding
stijd: 75 minuten
Voorbereiding
stijd: 15 minuten

Roerbak hutspot met speklapjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met groninger worst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklapjes met bieten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fettuccine met spruitjes en kip
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toscaanse aardappelpartjes met spruitjes en vinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept