Rog met tomaat en aardappelpuree

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de rogvleugels zorgvuldig in koud water met wat zout en azijn en dep ze aan beide kanten droog. Verwijder vel en pitjes van tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes. Hak de peterselie fijn. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pureer de nog warme aardappelen met 50 gr boter en de melk (de juiste hoeveelheid is afhankelijk van de aardappelsoort) en spijs met peper, zout en nootmuskaat. Spijs de rogvleugels met peper en zout, bak ze in 50 gr boter goudbruin en schik op een schotel. Voeg de gesneden tomaat en peterselie bij de jus in de lege vispan, roer om en schik op de rogvleugels. Versier sober met de peterselie en de citroen en serveer met de aardappelpuree.

Rog met tomaat en aardappelpuree is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes
45 min-
Bekijk recept
Bruschetta met rog
30 min
Bekijk recept
Rog gefarceerd met verse spinanzie, tempura van gr
0 min
Bekijk recept
Frisse salade van gebakken rog, pijnboompitjes, ko
0 min
Bekijk recept