Roggenvleugel met preistoemp, hazelnootboter met b

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de geschilde aardappelen gaar in kokend gezouten water en laat ze even uitstomen. Was de prei en snijd ze in fijne ringen. Stoof de preiringen aan in wat olijfolie en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat zo snel mogelijk afkoelen om de kleur te fixeren. Plet de aardappelen met de mascarpone en breng de puree op smaak met peper en zout. Schep er de prei onder. Smelt de boter tot ze een bruine kleur heeft en giet ze voorzichtig af. Voeg er de balsamicoazijn en de kalfsjus aan toe en mix dit tot een mooie emulsie. Kruid met peper en zout. Dep de roggenvleugels droog en bak ze in olijfolie tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Verdeel de preistoemp over de borden en schik er de roggenvleugels op. Druppel de saus errond en werk het geheel af met een takje groen.

Roggenvleugel met preistoemp, hazelnootboter met b is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Roggenvleugel met jonge prei
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roggenvleugel met jonge prei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jeroen Meus - Rog met kappertjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept