Rogtorentje met gebraiseerd witloof en kreukeltjes

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kreukeltjes spoelen, gaarkoken, uithalen en bewaren in het kookvocht. De kokkels spoelen en bewaren in het kookvocht van de kreukeltjes. De rogvleugels kruiden en in torentjes draaien. Visfumet bereiden.
- De aardappelen in pommes chateau versnijden, en gaarkoken of stomen. Het witloof reinigen en versnijden, en bakken in boter. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en een weinig citroensap, en laat garen.
- De visbouillon tot de helft laten inkoken. Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Afwerken met witte wijnazijn, visbouillon en kruiden.
- De kreukeltjes en kokkels met het fijngesneden bieslook onder de saus mengen.
- Voor het opdienen de pommes chateau's in de gesmolten boter met gehakte peterselie en kruiden wentelen.
- De rog pocheren (steamer) en het witloof warmen in oven of combi-steamer.
- Serveren op een bord van 30 cm. Leg aan de linker- en rechterkant van het bord een witloofstronkje, aan de onder- en bovenkant de pommes chateau's. De rog komt centraal op het bord. Oversausen en afwerken met een bloempje.

Rogtorentje met gebraiseerd witloof en kreukeltjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebraiseerd witlof met rog en kreukeltjes
Bekijk recept