Runderlapjes in Bierjus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Bestrooi de runderlapjes met peper & zout en braad deze runderlapjes in de koekepan in boter mooi bruin.
- Haal de lapjes uit de koekepan en leg ze even in een andere pan.
- Snij de uien in reepjes en braad ze in de zelfde koekepan goud-geel.
- Blus af met het glas rode wijn en giet dit over de runderlapjes.
- Was de prei en snij deze in grove stukken.
- Maak de knolselderij schoon, snij de wortel en de selderij ook in grote stukkenen doe deze ook in de pan.
- Voeg de twee flesjes bruin bier toe en vul aan met water tot de runderlapjes net onder staan.
- Voeg laurier, jeneverbessen, peperkorrel en het bouillon-blokje toe en breng het aan de kook.
- Leg er een bord op, zodat de runderlapjes onder blijven.
- Laat het 10 - 15 minuten koken.
- Controleer de gaarheid van de lapjes, als het namelijk bijna gaar is, kan het flesje Kriek erbij.
- Maak het op smaak met peper en zout - Gebruik de maizena om de saus te binden tot de gewenste dikte.
- Is erg lekker met puree of rijst.

Runderlapjes in Bierjus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Entrecote met bierjus, aardappelpuree en gekaramelliseerde pastinaak
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Met zuurkool gevulde kip met bierjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippepoot Met Spek In Bierjus
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderlapjes met madeira
2uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige soep van rundvlees
35 min, voorbereiden 135 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische stoofschotel met cacao
2 uur-
Bekijk recept