Voorbereiding (kan 1/2 dag van tevoren): hak de rozemarijn fijn. Wrijf 2 tenen knoflook in een vijzel fijn en meng ze met de mosterd en rozemarijn tot een fijne pasta. Meng de olijfolie erdoor. Wrijf het stuk vlees rondom in met dit knoflookmengsel en leg het met de vetrand naar boven in een passende braadslee. Halveer de andere tenen knoflook en leg ze rond het vlees. Bestrooi het vlees met zout en peper en zet tot gebruik afgedekt koel weg. Bereiden: verwarm de oven voor op 225°C. Schuif het vlees in de oven en braad het 25 min., keer het vlees en bedruip het met het braadvet. Schenk de wijn erbij en voeg de boter toe. Bak het vlees nog 20 min. in de oven tot het mooi bruin is en van binnen rosé:. Leg het vlees op een plank en laat het onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Kook het braadvocht in een steelpan in tot een mooie jus. Pureer de knoflookteentjes met een staafmixer in de jus, zodat de jus mooi gebonden wordt. Snij het vlees in plakken en leg ze op 4 warme borden. Schep er wat jus over. Geef de rest in een juskom erbij. Lekker met de geroosterde uien in spek.
Runderlendestuk met knoflook uit de oven is een recept van Jerryke's Cuisine