Runderstoofpot met bier

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Runderlappen op kamertemperatuur laten komen en in grove stukken snijden. Bestrooien met zout, peper en chilipoeder. In braadpan boter verhitten en rundvlees in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden. Bleekselderij met dunschiller schillen, in stukken van 2 cm snijden en wassen. Knoflook, bleekselderij en koolraap door vlees scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Langs rand van pan bier en 2 dl warm water bij vlees schenken. Geheel tegen de kook aan brengen en vlees afgedekt (op sudderplaatje) in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven. Ontbijtkoek in blokjes snijden en door stoofvocht scheppen. Stoofpot nog ca. 3 minuten al roerend verwarmen tot vocht mooi gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met aardappelpuree. Tip Vervang de koolraap door plakjes winterwortel.

Runderstoofpot met bier is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept

Runderstoofpot met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met bier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met paprika en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filippijnse runderstoofpot
3u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept