Runderlappen op kamertemperatuur laten komen en in grove stukken snijden. Bestrooien met zout, peper en chilipoeder. In braadpan boter verhitten en rundvlees in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden. Bleekselderij met dunschiller schillen, in stukken van 2 cm snijden en wassen. Knoflook, bleekselderij en koolraap door vlees scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Langs rand van pan bier en 2 dl warm water bij vlees schenken. Geheel tegen de kook aan brengen en vlees afgedekt (op sudderplaatje) in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven. Ontbijtkoek in blokjes snijden en door stoofvocht scheppen. Stoofpot nog ca. 3 minuten al roerend verwarmen tot vocht mooi gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met aardappelpuree. Tip Vervang de koolraap door plakjes winterwortel.