Snij het rundsvlees in plakken van 2 centimeter op 3 en 1/2 centimeter Zout en peper ze. Pel de uien en snijdt ze in fijne plakjes van 3 centimeter: behoudt er 250 gr.van Was de peper, snij in vier, verwijder de steel, de pitten en de witte draden. Snij elk vierde deel nogmaals in repen van 2 centimeter op 2 milimeter. Laat boter smelten in een anti-aanplakpan van 24 centimeter. Laat de rundsplakjes 5 minuten bruin pakken, draai ze voortdurend om met een spadel. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en leg ze in een pan met deksel. Leg de uien en de pepers in de kookpan en laat ze gedurende 3 minuten al roerend goudgeel aanstoven. Voeg er de 2 soorten paprikapoeders, zout, peper en suiker bij. Goed mengen en na een 30-tal seconden de room bijvoegen. Laat dit, onder gesloten deksel een 10-tal minuten op klein vuur verder garen. Voeg er vervolgens het citroensap aan toe. Schil de bananen en snij ze in schijfjes van 3 milimeter dikte. Voeg ze één na één in de kookpan bij. Meng goed en leg daarna de rundslapjes terug in de kookpan. Laat dit terug een 5-tal minuten opwarmen op een klein vuur (de saus mag niet koken; anders wordt het vlees hard). Na deze vijf minuten zullen de bananenreepjes genoeg gekookt zijn. Giet de inhoud van de kookpan in een schaal, bestrooi met het fijngehakte bieslook en serveer onmiddelijk.
Rundsgebraad met bananen en paprika's is een recept van Jerryke's Cuisine