Rundsgebraad met sjalotten en wijnazijn

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Braad het vlees in een voorverwarmde oven van 210°c gedurende 15 minuten. Voeg de mirepoix toe, verlaag de temperatuur tot 180°c en laat nog 15 minuten verder braden. Verwijder het vlees van de braadslee en laat het rusten maar houw het warm. (gebruik geen aluminiumfolie uilegt volgt) Deglaceert de braadslee met rode wijn en het kalfsfond, laat tot de helft inkoken en zeef de jus. Hak de sjalotten fijn en voeg bij de jus. Laatverder inkoken, voeg de azijn toe bind de jus met stukjes koude boter. Spijs met pezo. Snijd het gebraad in schijfjes, dresseer op een schotel en nappeer met de saus. Een tomaatje in de oven en amandelkroketjes passen hier goed bij.

Rundsgebraad met sjalotten en wijnazijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Rundgebraad met champignons en tartufata
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundsgebraad met bananen en paprika's
0 min
Bekijk recept
Rundsvlees Op Luxemburgse Wijze
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Feestgebraad met truffels
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept