Rozemarijnbrood

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en pers de knoflook Zeef de bloem, de suiker en het zout in een beslagkom Meng met een houten lepel de knoflook, oregano, rozemarijn en de gist door de bloem Schenk het lauwwarme water bij de bloem Meng het deeg met de mixer (of in een keukenmachine) en voeg in twee of drie scheuten de olijfolie toe Kneed het vervolgens met de hand nog even goed door Dek de kom af met plastic folie en zet de beslagkom in een bak met heet water Laat het deeg nu ongeveer 30 minuten rijzen Vet een bakplaat in met de boter of leg een stuk bakpapier op de bakplaat Kneed het deeg nogmaals met de hand goed door en maak nu op de bakplaat een rond of langwerpig brood dat overal ongeveer 2 centimeter dik is. Zorg dat het deeg mooi glad is aan de bovenkant Dek het deeg op de bakplaat af met plastic folie Laat het deeg nog ongeveer 15 minuten narijzen op de bakplaat Verwarm de oven tot 180°C Strooi nu nog wat rozemarijntakjes over het deeg Plaats de bakplaat in het midden van de oven Neem na ongeveer 30 minuten het brood uit de oven, als het goudbruin is en hol klinkt Serveer het brood warm uit de oven De bereiding duurt in totaal 1,5 à 2 uur Tips: Lekker bij een maaltijdsalade of stoofschotel De rozemarijn kan ook door het deeg gekneed worden Er zijn talloze variaties mogelijk met dit brood, voeg bijvoorbeeld eens zongedroogde tomaatjes toe aan het deeg

Rozemarijnbrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rozemarijnbrood Met Olijven
0-10 min -
Bekijk recept
Italiaans Rozemarijnbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Rozemarijnbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Rozemarijnbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Rozemarijnbrood Met Olijven
0-10 min -
Bekijk recept
Italiaans Rozemarijnbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Rozemarijnbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Rozemarijnbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept