Voor het vlees: Verhit wat boter in een pan en laat de brochettes aan alle zijden dichtschroeien. Kruid vervolgens de brochettes en laat ze nog een 3-tal minuutjes bakken. Zo blijft het vlees nog een beetje rosé van binnen. Neem de runderbrochettes uit de pan en bereid de saus. Voor de rode wijnsaus met vijgjes: Giet de rode wijn, vleesbouillon en de vijgen siroop in de pan waarin u de brochettes hebt bereid. Leng de maïzena aan met een beetje water en voeg ze aan de saus toe wanneer het braadvocht van de runderbrochettes is losgekomen. Roer tot de saus de gewenste dikte heeft en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog een beetje fijne suiker als je de saus nog zoeter wenst. Snij de vijgen in kleine blokjes en voeg ze bij de saus. Laat de saus nog enkele minuten prutellen en giet ze dan over de rundbrochetten heen.
Runderbrochettes in rode wijnsaus met vijgjes is een recept van Jerryke's Cuisine