1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi intussen het gehakt met zout en peper naar smaak en draai er met vochtige handen balletjes van. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin aan. Snijd de champignons in kwarten. Doe de champignons erbij en laat ze, al omscheppend, 5 minuten meebakken.
2 Voeg een scheutje water toe en bak de gehaktballetjes in 5 minuten gaar. Voeg de crème fraîche toe en verwarm het geheel op laag vuur, zonder het te laten koken. Halveer de avocado, schil hem en verwijder de pit. Snijd de tomaten en de avocado in plakken en leg die om en om in een schaal. Roer de wijnazijn, zout en (versgemalen) peper door de rest van de olie en sprenkel die over de salade. Knip de tuinkers boven de gehakt-roomsaus en roer die er samen met de penne doorheen. Verdeel de pasta over diepe borden of kommen en geef de tomaten-avocadosalade er apart bij.
Pasta met gehaktballetjes en tuinkers is een recept van Albert Heijn