Rosbief op Zwitserse wijze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
- Snij 6 schijfjes tomaat.
- Snij de korst af de sneetjes raclettekaas.
Voorbereiding
(10 min. + 25 min. in de oven): Laat 1 eetl. boter heet worden in een braadpan en korst het vlees aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout. Neem de pan van het vuur, doe er 1 eetl. water in en laat er nog 1 eetl. boter in smelten. Leg het vlees op een vleesplank en maak er aan de bovenkant 6 in- snijdingen in, diep genoeg om een schijfje tomaat in te steken. Steek bij elk schijfje tomaat ook een sneetje raclettekaas (die mogen boven het vlees uitkomen). Leg het vlees in een ovenschotel en overgiet met het in de pan gebleven braadvocht. Braad het 20 à 25 min. in een voorverwarmde oven (op 200°C). Laat het vlees daarna nog 5 à 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven. Zeef de saus en geef ze er apart bij. Afwerking Verdeel het vlees in vrij dikke sneden en schik er bijvoorbeeld asperges rond. Geef er de saus apart bij en serveer met kroketjes.

Rosbief op Zwitserse wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbiefsalade met witlof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich torentje met rosbief
25 min -
Bekijk recept