kan 11/2 dag van tevoren, begin minimaal 24 uur van tevoren met marineren: meng de olie, kruiden, mosterd, azijn, zout en peper tot een marinade en doe dit in een waterdichte plastic zak. Leg de drooggedepte rosbief erin, sluit goed af en rol deze goed door de marinade. Leg de rosbief tot gebruik in de koelkast en rol de zak regelmatig om. Smelt de boter in een steelpan en bak het sjalotje ± 3 min. zachtjes. Voeg de port toe en laat het ± 1 min. koken. Voeg de fond toe en laat de saus ± 20 min. tot de helft inkoken. Roer de room erdoor, kook nog ± 5 min. zachtjes door en breng op smaak met zout en peper. Zeef de saus, laat afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast. haal de rosbief ± 2 uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 185 °C. Neem de rosbief uit de marinade en bestrooi hem met zout en peper. Verhit 3 el van de marinade in een braadpan en bak de rosbief op hoog vuur rondom bruin. Neem de rosbief uit de pan en leg hem in een ingevette braadslede. Bak de rosbief in de oven in 20-25 min. rosé. Neem de rosbief uit de braadslede, leg hem op een plank en laat hem afgedekt onder aluminiumfolie 10-15 min. rusten. Verwarm ondertussen de saus, maar laat deze niet koken. Klop de blokjes koude boter krachtig door de saus. Snij de rosbief in dunne plakken en serveer met de saus. Lekker met rode kool en aardappelkroketjes.
Rosbief uit de oven met portsaus is een recept van Jerryke's Cuisine